W HOTELU EUROPA STARACHOWICE znajdą Państwo wyszukaną Restaurację Europejską, oraz Pub Dublin których klimat zadowoli nawet najwybredniejszych. Jednak nie sam klimat decyduje o ich uroku - to przede wszystkim wykwintna kuchnia i potrawy, które wychodzą spod ręki naszego szefa kuchni - Krystiana Fedora
OD 20 LAT ZWIĄZANY Z GASTRONOMIĄ, SZEF KUCHNNI HOTELU EUROPA STARACHOWICE.
Swoje doświadczenie zdobywał w wielu prestiżowych hotelach i restauracjach na terenie całej Polski, ciesząc się świetnymi referencjami zadowolonych klientów. Swoją wiedzę na temat technik kulinarnych poszerzał uczestnicząc w kursach i szkoleniach związanych z kuchnią europejską i śródziemnomorską oraz współpracując z wieloma znakomitymi kucharzami. Z HOTELEM EUROPA STARACHOWICE związany jest od 2006r. Krystian miał okazję gotować dla wielu znakomitości ze świata show businessu, sportu oraz polityki (m.in. dla Leszka Millera, Ryszarda Kalisza, Moniki Olejnik, Stanisława Sojki i wielu innych). Ulubioną kuchnią Krystiana jest kuchnia staropolska oraz włoska. Ogromną wagę przykłada do estetyki dań i dobrze dobranego smaku. Swoim uczniom zawsze powtarza, że aby zostać Szefem Kuchni, potrzebna jest prawdziwa pasja.